Skip to main content

Kajian Kapsul: Termasuk Kekunci Meka dan Tetikus Elemen Hitam

Papan kekunci mekanikal telah menjadi semakin dicari sejak tahun lalu, dengan semakin banyak pengeluar melompat pada kereta muzik, seringkali menghasilkan perkakasan berorientasikan gamer yang mempunyai suis Cherry MX mekanikal. Memajukan mekanikal mempunyai banyak tawaran untuk peminat yang berpengalaman dan peminat yang serius (atau peminat separuh serius), dan kami telah mengatasi kelebihan tersebut dalam ulasan kami mengenai keyboard RK-9000 Rosewill (dengan suis Cherry MX Blue) dan Vengeance Corsair K60 dan papan kekunci K90 (dengan suis Cherry MX Red).

Kajian Kapsul: Termasuk Kekunci Meka dan Tetikus Elemen Hitam
Kajian Kapsul: Termasuk Kekunci Meka dan Tetikus Elemen Hitam


Buat sementara waktu, kami juga mempunyai tiga papan kekunci Meka Thermaltake (bersama-sama dengan Tikus Element Black), dan semua papan kekunci ini mempunyai suis Cherry MX Black. Jadi kita mempunyai beberapa soalan untuk menjawab di sini: apa dengan semua suis berwarna ini, apa yang Thermaltake dibuat daripada mereka, dan mana yang akan menjadi yang terbaik untuk anda? Dan sebagai sidenote yang substansial, dalam dunia yang dikuasai oleh tikus Razer dan Logitech, apa yang Thermaltake membawa ke meja dengan Elemen Hitam?

Thermaltake Meka dalam Tiga Perisa

Dengan Thermaltake Meka kita tidak mempunyai satu tapi tiga papan di tangan, yang kedengaran lebih berat daripada itu. Ketiga papan kekunci ini mempunyai bahan binaan yang sama dan suis Cherry MX Black yang sama; mereka hanya berbeza dengan saiz, susun atur, dan ciri tambahan. Agak dari terkecil hingga terbesar, kami mempunyai Meka, Meka G1, dan Meka G-Unit.


Yang paling kecil dari ketiga, Meka (tiada akhiran) mempunyai susunan yang paling condensed / compressed. Kelompok kunci navigasi dokumen hilang, dengan kekunci Sisipkan dan Padam dipindahkan ke atas pad angka sementara Kekunci Laman, Halaman Down, Home, dan End diturunkan ke pad nombor. Yang lebih membingungkan ialah kunci masuk berbentuk terbalik-L, yang memaksa kunci "\" ("|") untuk berkongsi ruang dengan kekunci Backspace. Dan mungkin perubahan yang paling tidak memalukan adalah mengalihkan kekunci "? /" Dari kiri kekunci Shift Kanan ke kanan Arus Atas. Tukar mekanis atau tidak, susun atur Meka yang aneh menjadikannya pilihan yang tidak baik untuk penipu, terutama mereka yang secara rutin beralih di antara papan kekunci. Sekiranya Thermaltake mahu menjimatkan ruang, mereka akan ' Anda lebih baik melihat susun atur papan kekunci notebook yang memaparkan keypad dan bukannya meletakkan chimera ini. Di sisi yang baik, perhatikan bahawa Meka juga mempunyai dua port USB 2.0 di bahagian atas, yang sentiasa sentuhan selamat datang.

Papan kekunci seterusnya, dan kegemaran peribadi saya, ialah Meka G1. G1 mempunyai susun atur utama yang paling standard tiga; satu-satunya cegukan menggantikan kunci Windows dengan kunci Fn dan kemudian memindahkan kunci Windows ke kanan bar ruang. Saya bukan penggemar perubahan itu sendiri, tetapi pemain yang sudah terbiasa untuk menghindari kunci Windows mungkin gembira melihat langkah itu. Gabungan kabel besar-besaran G1 termasuk dua penyambung USB 2.0 (satu untuk papan kekunci, dan satu untuk dua port USB 2.0 di bahagian atas papan kekunci) bersama-sama dengan kabel passthrough untuk fon kepala dan mikrofon pada menara anda yang menyambung ke bicu pada bahagian atas papan kekunci (bersebelahan dengan port USB 2.0). Pengguna yang lebih suka sambungan PS / 2 juga mempunyai pilihan itu, dan Thermaltake termasuk rehat pergelangan tangan plastik yang boleh dilepas. Satu perkara yang saya ' t suka adalah bahawa LED kunci semua merah sangat terang; Saya sebenarnya mendapati Num Lock agak mengganggu.

Akhirnya terdapat Meka G-Unit, yang terbesar dari ketiga-tiga. Satu-satunya keluhan saya dengan yang satu ini adalah kunci masuk terbalik-L, tetapi kunci media khusus, kawalan kelantangan, kunci makro, dan kawalan lampu latar semuanya dihargai. Lampu LED yang berwarna putih adalah sukar untuk ditangkap dalam gambar, tetapi anda dapat melihat bahawa ia terpilih: Thermaltake hanya menyoroti kekunci yang mereka harapkan pemain menggunakan. Ini bermakna kelompok WASD, kekunci anak panah (juga pad nombor), bar ruang, Shift Kiri, dan kekunci Kawalan Kiri. Lampu belakang juga boleh dilumpuhkan jika anda begitu cenderung.

Satu titik utama di mana Unit Meka G-berbeza daripada Meka G1 adalah bahawa ia menggunakan kabel USB 2.0 tunggal berbanding dengan satu bundle, dan kabel tersebut menguasai dua port USB 2.0 di bahagian atas papan kekunci. Bukan itu sahaja, tetapi G-Unit juga mempunyai cip audio terbina dalam untuk mengendalikan mikrofon dan bicu fon kepala di bahagian atas papan kekunci. Pemasangan pemandu akan mempunyai lalai Windows untuk menggunakan bicu audio G-Unit, malangnya, tetapi ia cukup mudah untuk bertukar kepada penceramah biasa anda.

Sudah tentu, itu adalah titik utama lain di mana Unit G berbeza daripada yang lain: ia sebenarnya mempunyai perisian pemacu kerana mempunyai kunci makro. Kami akan melihat ringkas pada perisian di halaman seterusnya.

Comments

Popular posts from this blog

Kajian Samsung Galaxy S III - Variasi AT & T dan T-Mobile USA

Sebelum kita menyelidiki varian Galaxy S 3 Samsung untuk Amerika Syarikat (selepas itu SGS3), ia berbaloi untuk bercakap dengan cepat tentang berapa banyak pelancaran SGS3 di AS berbeza dari SGS2. Sejak mengumumkan SGS3 antarabangsa, ia hanya kurang dari satu setengah bulan, dan di sini kami dengan perisian dan perkakasan dan peranti yang disiapkan yang akan dipasang di rak runcit dan pengendali dalam masa seminggu. Apabila khabar angin mengenai SGS3 mula beredar, salah satu perkara yang paling bergema bagi saya ialah Samsung akan meletakkan banyak penekanan pada pelancaran Amerika Syarikat, dan secara mendadak menyempitkan jurang antara pengumuman dan ketersediaan. Apabila anda melihat kira-kira bulan dan separuh, dan bandingkan dengan pelancaran SGS2, yang bermula dengan pengumumannya di MWC dan dilancarkan di Amerika Syarikat pada bulan September dan Oktober.Mengkaji variasi SGS3 USA lebih mudah pada masa ini, kerana semua peranti pada asasnya sama, kecuali antara muka udara. Merek…

Ulasan AMD Radeon HD 7970 GHz: Berjuang Untuk Mahkota Prestasi

Tiga bulan yang lalu NVIDIA melancarkan GeForce GTX 680 mereka untuk merasakan ulasan dan cadangan kapal editor, menuntut semula mahkota mereka untuk kad video GPU tunggal terpantas dalam proses itu. Dan untuk kali pertama dalam beberapa tahun NVIDIA tidak hanya mengalahkan AMD pada prestasi mentah, tetapi mereka mencapai trifecta suci penuh persaingan kad video - prestasi permainan yang lebih tinggi, penggunaan kuasa yang lebih rendah, dan harga yang lebih rendah.Akibatnya, untuk AMD pelancaran ini menandakan kedua-dua yang paling dekat dan paling jauh mereka pernah mengalahkan NVIDIA secara terang-terangan. Di satu pihak NVIDIA mengalahkan mereka dengan lebih daripada biasa dengan mencapai trifecta suci berbanding dengan memberi tumpuan kepada prestasi. Namun, sebaliknya apabila ia datang kepada prestasi mentah, AMD tidak pernah dekat ini. Di mana GTX 580 mengalahkan 6970 sebanyak 15% GTX 680 yang dipimpin oleh hanya 10%, dan bahkan kemudian kalah kepada 7970 pada beberapa permainan…

Kajian ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

Di Computex beberapa minggu yang lalu ASUS memberi kami apa yang kami harapkan: tablet gaya Transformer yang menjalankan Windows 8. Malah, ASUS memberi kami banyak pilihan sejauh tablet Windows 8 pergi. Dua yang kami minta adalah Tablet 600 dan Tablet 810 , masing-masing menjalankan Windows RT dan Windows 8. Mereka mempunyai tablet mandiri dengan papan kekunci keyboard / tetikus yang boleh ditanggalkan, memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia.ASUS bukan satu-satunya yang boleh membawa fleksibiliti seperti ini ke Windows 8. Acer menampakkan reka bentuk yang sama dengan Iconia W510 , seperti Samsung dan baru-baru ini, Microsoft. Dengan tablet Surface Microsoft sebenarnya melangkah lebih jauh dan cuba mengintegrasikan papan kekunci ke penutup ringan dan bukan dok luaran. Ia masih dapat dilihat sejauh mana pendekatan ini akan berfungsi, tetapi jelas ada trend untuk generasi pertama tablet Windows 8.

Kita tidak boleh melupakan apa yang bermula ini. Sama seperti Apple dengan iPhone…