Skip to main content

Amped Wireless R20000G, SR20000G, dan UA2000: Router, Repeaters, and Adapters

Dunia ini penuh dengan syarikat teknologi, dengan banyak pemain lama dan juga pendatang baru yang lebih kecil. Terdapat begitu banyak aspek industri untuk menutupi bahawa pada asasnya mustahil untuk mengetahui semua orang, jadi apabila Amped Wireless menghantar e-mel kepada kami, saya harus mengakui bahawa selain melihat beberapa produk mereka di Newegg, saya tidak tahu apa-apa tentang mereka. Mari kita mulakan dengan sedikit maklumat latar belakang, bagi anda yang mungkin berada dalam keadaan yang sama. Walaupun saya tidak begitu akrab dengan Amped Wireless, ia perlu diperhatikan bahawa produk mereka kini boleh didapati di banyak kedai runcit, serta sumber dalam talian besar seperti Amazon dan Newegg. Anda boleh menemui peranti Amped Wireless di Staples, Beli Terbaik, Walmart, Fry, Depot Pejabat, dan sebagainya dan kini mereka bekerja untuk melanjutkan ke Kanada.

Amped Wireless R20000G, SR20000G, dan UA2000: Router, Repeaters, and Adapters
Amped Wireless R20000G, SR20000G, dan UA2000: Router, Repeaters, and Adapters


Amped Wireless telah dicipta tiga tahun lalu sebagai sub-syarikat Newo Corporation, yang dicipta sekitar lima tahun oleh Jason Owen dan menawarkan beberapa perkakasan komputer yang menarik (contohnya peti sejuk USB peribadi untuk memastikan sejuk soda anda). Hari ini, laman web Newo Corp redirect ke Amped Wireless, jadi ia kelihatan seperti tumpuan utama sekarang. Encik Owen berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif untuk Amped Wireless, dengan latar belakang dalam industri rangkaian wayarles yang kembali pulih; dia bekerjasama dengan rakan sekerja dengan latar belakang yang sama untuk memberi tumpuan kepada produk WiFi jarak jauh dan "melakukannya dengan betul".


Selain daripada mewujudkan peranti wayarles jarak jauh yang lebih baik, Amped juga ingin memastikan perkhidmatan pelanggan adalah keutamaan yang tinggi; tidak akan ada penyumberan luar sokongan kepada negara lain, dan semua sokongan pelanggan adalah berasaskan AS dan terlatih di dalam rumah. Tidak seperti sisi sokongan persamaan, kejuruteraan adalah cerita yang berbeza. Amped Wireless telah bekerjasama dengan sumber-sumber kejuruteraan di Taiwan (dan hanya Taiwan-mereka menyebut bahawa mengawal kualiti di beberapa kawasan lain boleh menjadi sangat sukar), dan mereka mempunyai pasukan kecil sekitar 20 yang berpecah kira-kira 50-50 melakukan kerja pada perisian / aspek firmware dan perkakasan produk mereka.

Produk mereka yang pertama untuk memukul pasaran keluar sekitar lapan belas bulan yang lalu, pengulang wayarles SR150. Tidak ada banyak pengulang wayarles di pasaran, dan mereka mahu menargetkan niche tersebut dan mencipta sesuatu yang mudah untuk dikonfigurasi untuk orang yang tidak tahu banyak mengenai rangkaian tanpa wayar. Produk ini terbukti berjaya, membantu pengguna memperluaskan liputan tanpa wayar mereka kepada sukar untuk mencapai lokasi-terutama untuk pengguna kotak modem / router DSL semua-dalam-satu yang mempunyai rangkaian tanpa wayar yang sangat miskin. Selepas pelancaran produk awal, mereka menerima banyak maklum balas daripada pelanggan yang ingin melangkau aspek pengulang dan terus ke Amped untuk penghala tanpa wayar; yang membawa kepada pelancaran penghalaan pertama mereka pada September 2011.

Itu membawa kita kepada ulasan hari ini. Kami mempunyai router R20000G terbaru dan terbesar Amped Wireless, pengulang SR20000G, dan penyesuai tanpa wayar UA2000. Seperti kebanyakan syarikat wayarles, Amped menyatakan bahawa produk mereka berfungsi dengan baik apabila digunakan antara satu sama lain, tetapi kami tidak mempunyai kesulitan menggunakan penghala dengan penyesuai lain, atau UA2000 dengan pelbagai router. SR20000G juga berfungsi dengan baik pada umumnya, dengan masalah kecil yang ditemui dengan salah satu daripada router pengujian kami (lebih banyak pada kemudian). Kami akan memulakan dengan melihat penghala R20000G, kemudian lihat pengulang SR20000G, dan akhirnya melihat penyesuai UA2000. Setelah kami meliput kawasan tersebut, kami akan menyiapkan beberapa penyiasatan prestasi menggunakan beberapa produk yang berbeza dan melihat bagaimana pelbagai peranti sebenarnya berfungsi dalam praktik.

Comments

Popular posts from this blog

Kajian Samsung Galaxy S III - Variasi AT & T dan T-Mobile USA

Sebelum kita menyelidiki varian Galaxy S 3 Samsung untuk Amerika Syarikat (selepas itu SGS3), ia berbaloi untuk bercakap dengan cepat tentang berapa banyak pelancaran SGS3 di AS berbeza dari SGS2. Sejak mengumumkan SGS3 antarabangsa, ia hanya kurang dari satu setengah bulan, dan di sini kami dengan perisian dan perkakasan dan peranti yang disiapkan yang akan dipasang di rak runcit dan pengendali dalam masa seminggu. Apabila khabar angin mengenai SGS3 mula beredar, salah satu perkara yang paling bergema bagi saya ialah Samsung akan meletakkan banyak penekanan pada pelancaran Amerika Syarikat, dan secara mendadak menyempitkan jurang antara pengumuman dan ketersediaan. Apabila anda melihat kira-kira bulan dan separuh, dan bandingkan dengan pelancaran SGS2, yang bermula dengan pengumumannya di MWC dan dilancarkan di Amerika Syarikat pada bulan September dan Oktober.Mengkaji variasi SGS3 USA lebih mudah pada masa ini, kerana semua peranti pada asasnya sama, kecuali antara muka udara. Merek…

Ulasan AMD Radeon HD 7970 GHz: Berjuang Untuk Mahkota Prestasi

Tiga bulan yang lalu NVIDIA melancarkan GeForce GTX 680 mereka untuk merasakan ulasan dan cadangan kapal editor, menuntut semula mahkota mereka untuk kad video GPU tunggal terpantas dalam proses itu. Dan untuk kali pertama dalam beberapa tahun NVIDIA tidak hanya mengalahkan AMD pada prestasi mentah, tetapi mereka mencapai trifecta suci penuh persaingan kad video - prestasi permainan yang lebih tinggi, penggunaan kuasa yang lebih rendah, dan harga yang lebih rendah.Akibatnya, untuk AMD pelancaran ini menandakan kedua-dua yang paling dekat dan paling jauh mereka pernah mengalahkan NVIDIA secara terang-terangan. Di satu pihak NVIDIA mengalahkan mereka dengan lebih daripada biasa dengan mencapai trifecta suci berbanding dengan memberi tumpuan kepada prestasi. Namun, sebaliknya apabila ia datang kepada prestasi mentah, AMD tidak pernah dekat ini. Di mana GTX 580 mengalahkan 6970 sebanyak 15% GTX 680 yang dipimpin oleh hanya 10%, dan bahkan kemudian kalah kepada 7970 pada beberapa permainan…

Kajian ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

Di Computex beberapa minggu yang lalu ASUS memberi kami apa yang kami harapkan: tablet gaya Transformer yang menjalankan Windows 8. Malah, ASUS memberi kami banyak pilihan sejauh tablet Windows 8 pergi. Dua yang kami minta adalah Tablet 600 dan Tablet 810 , masing-masing menjalankan Windows RT dan Windows 8. Mereka mempunyai tablet mandiri dengan papan kekunci keyboard / tetikus yang boleh ditanggalkan, memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia.ASUS bukan satu-satunya yang boleh membawa fleksibiliti seperti ini ke Windows 8. Acer menampakkan reka bentuk yang sama dengan Iconia W510 , seperti Samsung dan baru-baru ini, Microsoft. Dengan tablet Surface Microsoft sebenarnya melangkah lebih jauh dan cuba mengintegrasikan papan kekunci ke penutup ringan dan bukan dok luaran. Ia masih dapat dilihat sejauh mana pendekatan ini akan berfungsi, tetapi jelas ada trend untuk generasi pertama tablet Windows 8.

Kita tidak boleh melupakan apa yang bermula ini. Sama seperti Apple dengan iPhone…