Skip to main content

Kajian ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

Di Computex beberapa minggu yang lalu ASUS memberi kami apa yang kami harapkan: tablet gaya Transformer yang menjalankan Windows 8. Malah, ASUS memberi kami banyak pilihan sejauh tablet Windows 8 pergi. Dua yang kami minta adalah Tablet 600 dan Tablet 810 , masing-masing menjalankan Windows RT dan Windows 8. Mereka mempunyai tablet mandiri dengan papan kekunci keyboard / tetikus yang boleh ditanggalkan, memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Kajian ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)
Kajian ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)


ASUS bukan satu-satunya yang boleh membawa fleksibiliti seperti ini ke Windows 8. Acer menampakkan reka bentuk yang sama dengan Iconia W510 , seperti Samsung dan baru-baru ini, Microsoft. Dengan tablet Surface Microsoft sebenarnya melangkah lebih jauh dan cuba mengintegrasikan papan kekunci ke penutup ringan dan bukan dok luaran. Ia masih dapat dilihat sejauh mana pendekatan ini akan berfungsi, tetapi jelas ada trend untuk generasi pertama tablet Windows 8.

Kita tidak boleh melupakan apa yang bermula ini. Sama seperti Apple dengan iPhone dan iPad, ASUS memilih persimpangan fungsionaliti dan kemungkinan teknikal dengan pengenalan Eee Pad Transformer pertama. Buat pertama kalinya kami mempunyai silikon yang mampu berjalan selama berjam-jam dalam tablet faktor bentuk kecil, serta OS yang dibolehkan sentuhan yang dapat berjalan di atasnya. Percubaan terdahulu di tablet hibrid sering cuba untuk mencabut versi desktop Windows ke dalam peranti yang terlalu canggung. Siri Transformer ASUS adalah permulaan sesuatu yang baru.


Sejak pelepasan Eee Pad Transformer pertama (bolehkah anda percaya ia hanya kira-kira setahun?), ASUS telah mengeluarkan beberapa ahli keluarga Eee Pad dan Transformer. Kami mendapat gelangsar , versi yang lebih nipis yang disebut Transformer Prime , serta tahap kemasukan Tahap Transformer 300 yang disegarkan . Eksperimen dan pembelajaran ASUS akan dibayarkan pada akhir tahun ini kerana ia menghantar Windows RT / 8 versi pertama. Sehingga kemudian ASUS tidak dilakukan melewatinya. Hari ini secara rasmi mengumumkan konfigurasi terakhir Transformer Pad Infinity, ahli pertama siri TF dengan paparan 1920 x 1200. Ia juga menjadi tablet pertama yang telah kami uji untuk menggunakan Tegra 3 T33 SoC yang lebih tinggi daripada NVIDIA .

Walaupun tanda awal $ 599 + harga, Transformer Pad Infinity masuk $ 499 untuk model 32GB dan $ 599 untuk 64GB. Infiniti ini bersesuaian dengan Transformer Dock ($ 149) dari TF Prime selagi dok anda mempunyai firmware 207 atau lebih baru. Dok ini memberi nama Transformer Pad kerana membolehkan Infinity ditukar menjadi netbook Android yang lengkap dengan papan kekunci QWERTY, trackpad dan bateri tambahan. The Infinity dan doknya boleh didapati dalam dua warna yang sama (amethyst grey dan champagne gold) ketika TF Prime dilancarkan. Dok Infinity tidak muncul untuk membawa nombor bahagian yang berasingan, ia adalah dok yang sama yang digunakan dengan Perdana.

Casis itu tidak banyak berubah sejak pengenalan Perdana. Ia adalah sepersepuluh milimeter yang lebih tebal untuk menampung paparan resolusi tinggi dan pemasangan latar belakang, tetapi kapasiti bateri kekal pada 25Wh. Infiniti adalah sedikit lebih berat dan tepinya lebih kecil berbanding dengan bulatnya. Konfigurasi pelabuhan tetap sama (mikro HDMI, mikro SD, bicu fon kepala), walaupun diagihkan di sekitar casis. Butang kuasa dan kelantangan kini kedua-duanya terletak di sepanjang bahagian atas unit, dengan suis diri lebih terintegrasi dengan tablet.

Walaupun ulasan rasmi Infinity melanda hari ini, ketersediaan tidak dijadualkan sehingga sekitar 16 Julai. Kuantiti tidak diketahui pada masa ini dan kemungkinan akan dijaga oleh ketersediaan panel.

Comments

Popular posts from this blog

Kajian Samsung Galaxy S III - Variasi AT & T dan T-Mobile USA

Sebelum kita menyelidiki varian Galaxy S 3 Samsung untuk Amerika Syarikat (selepas itu SGS3), ia berbaloi untuk bercakap dengan cepat tentang berapa banyak pelancaran SGS3 di AS berbeza dari SGS2. Sejak mengumumkan SGS3 antarabangsa, ia hanya kurang dari satu setengah bulan, dan di sini kami dengan perisian dan perkakasan dan peranti yang disiapkan yang akan dipasang di rak runcit dan pengendali dalam masa seminggu. Apabila khabar angin mengenai SGS3 mula beredar, salah satu perkara yang paling bergema bagi saya ialah Samsung akan meletakkan banyak penekanan pada pelancaran Amerika Syarikat, dan secara mendadak menyempitkan jurang antara pengumuman dan ketersediaan. Apabila anda melihat kira-kira bulan dan separuh, dan bandingkan dengan pelancaran SGS2, yang bermula dengan pengumumannya di MWC dan dilancarkan di Amerika Syarikat pada bulan September dan Oktober.Mengkaji variasi SGS3 USA lebih mudah pada masa ini, kerana semua peranti pada asasnya sama, kecuali antara muka udara. Merek…

Ulasan AMD Radeon HD 7970 GHz: Berjuang Untuk Mahkota Prestasi

Tiga bulan yang lalu NVIDIA melancarkan GeForce GTX 680 mereka untuk merasakan ulasan dan cadangan kapal editor, menuntut semula mahkota mereka untuk kad video GPU tunggal terpantas dalam proses itu. Dan untuk kali pertama dalam beberapa tahun NVIDIA tidak hanya mengalahkan AMD pada prestasi mentah, tetapi mereka mencapai trifecta suci penuh persaingan kad video - prestasi permainan yang lebih tinggi, penggunaan kuasa yang lebih rendah, dan harga yang lebih rendah.Akibatnya, untuk AMD pelancaran ini menandakan kedua-dua yang paling dekat dan paling jauh mereka pernah mengalahkan NVIDIA secara terang-terangan. Di satu pihak NVIDIA mengalahkan mereka dengan lebih daripada biasa dengan mencapai trifecta suci berbanding dengan memberi tumpuan kepada prestasi. Namun, sebaliknya apabila ia datang kepada prestasi mentah, AMD tidak pernah dekat ini. Di mana GTX 580 mengalahkan 6970 sebanyak 15% GTX 680 yang dipimpin oleh hanya 10%, dan bahkan kemudian kalah kepada 7970 pada beberapa permainan…