Skip to main content

Kajian kapsul: Toshiba's 14 "USB Mobile Monitor LCD

Walaupun perkakasan notebook telah bertambah baik selama bertahun-tahun, di luar MacBook Pro baru-baru ini dengan Retina Display tidak ada yang benar-benar bergerak ke hadapan untuk meningkatkan harta desktop desktop dalam beberapa waktu. Malah, untuk pengguna berorientasi produktiviti ini terus menjadi sebab utama untuk melekat dengan persediaan desktop (jika tidak sistem desktop): lebih banyak monitor, lebih banyak ruang untuk berfungsi. Fakta kehidupan ini telah menghasilkan sedikit niche pasaran dalam bentuk skrin kecil berkuasa USB.

Kajian kapsul: Toshiba's 14 "USB Mobile Monitor LCD
Kajian kapsul: Toshiba's 14 "USB Mobile Monitor LCDKami telah menguji kedua-dua monitor OnLap GeChic dan mendapati bahawa walaupun mereka cacat dengan cara mereka sendiri, mereka masih dapat mengembangkan ruang kerja yang berguna tanpa menimbulkan terlalu banyak ketidakselesaan dari segi saiz atau keperluan kuasa. Namun, skrin GeChic memerlukan port HDMI atau D-SUB sebagai tambahan kepada port USB 2.0 untuk kuasa, dan jika atas sebab satu atau lain buku nota anda tidak menawarkan salah satu daripada ini, anda tidak beruntung. Masukkan penyelesaian berdasarkan teknologi USB DisplayLink, yang dapat menambahkan skrin lain yang didorong sepenuhnya melalui USB. Penyelesaian seperti skrin yang ada pada hari ini, Toshiba's 14 "USB Mobile LCD Monitor. Berikut adalah helaian spec:

Tidak seperti pemantau GeChic OnLap yang telah kami semak di sini dan di sini , yang mendapat manfaat daripada pemacu GPU notebook, monitor 14 "Toshiba yang memanfaatkan teknologi USB DisplayLink (yang Jarred digariskan di sini pada tahun 2008). Sementara DisplayLink mempunyai penyelesaian berasaskan USB 3.0 perlahan-lahan membuat jalan ke pasaran, monitor Toshiba masih menggunakan USB 2.0. Sebagian besar spesifikasi yang lain agak lemah, tetapi ini adalah komputer riba yang direka terutamanya untuk kerja pejabat berbanding dengan apa yang menuntut ketepatan warna.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Sebagai buku asas yang cepat dan kotor, DisplayLink pada dasarnya menggunakan pemampatan on-the-fly yang diperlukan untuk mengalirkan data melalui USB ke monitor yang didayakan DisplayLink. Apa yang penting untuk diperhatikan ialah ini bermakna tiada GPU, khusus atau bersepadu, secara langsung memberi makan monitor, dan akibatnya kebanyakan pengangkat berat perlu dilakukan oleh CPU. Itu juga bermakna bahawa permainan kebanyakannya keluar dari soalan. Monitor Toshiba tidak terdedah sebagai pilihan untuk mana-mana permainan dalam suite ujian notebook kami.

Saya cuba untuk menjalankan Duels of the Planeswalkers 2012 windowed dan kemudian seret tetingkap ke monitor Toshiba, dan nampaknya berjalan lancar, tetapi ketika saya cuba memaksimumkannya, kedua-dua skrin pada dasarnya terperangkap dalam gelung berkelip. Satu-satunya cara saya dapat memecahkan sistem keluar dari gelung ialah menutupnya sepenuhnya.

Paling hampir saya dapat memberitahu, teknologi DisplayLink nampaknya hadir sebagai pemantau maya yang didorong oleh GPU, dan kemudian mengambil data itu dan melicinkannya melalui sambungan USB ke skrin luaran. Ia mengesankan bahawa ia berfungsi sama sekali, tetapi ingat bahawa corong itu memerlukan pemampatan berasaskan CPU secara on-the-fly, dan anda akan melihat apa yang dimaksudkan di kemudian hari.

Persediaan, dengan cara itu, sangat mudah. Walaupun Toshiba termasuk cakera pemacu dengan monitor mereka, terdapat pemandu yang sedia ada untuk dimuat turun pada Windows Update untuk Windows 7 juga. Palamkan monitor dan biarkan pemandu dipasang secara automatik, dan anda sudah bersedia untuk pergi.

Comments

Popular posts from this blog

Kajian Samsung Galaxy S III - Variasi AT & T dan T-Mobile USA

Sebelum kita menyelidiki varian Galaxy S 3 Samsung untuk Amerika Syarikat (selepas itu SGS3), ia berbaloi untuk bercakap dengan cepat tentang berapa banyak pelancaran SGS3 di AS berbeza dari SGS2. Sejak mengumumkan SGS3 antarabangsa, ia hanya kurang dari satu setengah bulan, dan di sini kami dengan perisian dan perkakasan dan peranti yang disiapkan yang akan dipasang di rak runcit dan pengendali dalam masa seminggu. Apabila khabar angin mengenai SGS3 mula beredar, salah satu perkara yang paling bergema bagi saya ialah Samsung akan meletakkan banyak penekanan pada pelancaran Amerika Syarikat, dan secara mendadak menyempitkan jurang antara pengumuman dan ketersediaan. Apabila anda melihat kira-kira bulan dan separuh, dan bandingkan dengan pelancaran SGS2, yang bermula dengan pengumumannya di MWC dan dilancarkan di Amerika Syarikat pada bulan September dan Oktober.Mengkaji variasi SGS3 USA lebih mudah pada masa ini, kerana semua peranti pada asasnya sama, kecuali antara muka udara. Merek…

Ulasan AMD Radeon HD 7970 GHz: Berjuang Untuk Mahkota Prestasi

Tiga bulan yang lalu NVIDIA melancarkan GeForce GTX 680 mereka untuk merasakan ulasan dan cadangan kapal editor, menuntut semula mahkota mereka untuk kad video GPU tunggal terpantas dalam proses itu. Dan untuk kali pertama dalam beberapa tahun NVIDIA tidak hanya mengalahkan AMD pada prestasi mentah, tetapi mereka mencapai trifecta suci penuh persaingan kad video - prestasi permainan yang lebih tinggi, penggunaan kuasa yang lebih rendah, dan harga yang lebih rendah.Akibatnya, untuk AMD pelancaran ini menandakan kedua-dua yang paling dekat dan paling jauh mereka pernah mengalahkan NVIDIA secara terang-terangan. Di satu pihak NVIDIA mengalahkan mereka dengan lebih daripada biasa dengan mencapai trifecta suci berbanding dengan memberi tumpuan kepada prestasi. Namun, sebaliknya apabila ia datang kepada prestasi mentah, AMD tidak pernah dekat ini. Di mana GTX 580 mengalahkan 6970 sebanyak 15% GTX 680 yang dipimpin oleh hanya 10%, dan bahkan kemudian kalah kepada 7970 pada beberapa permainan…

Kajian ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

Di Computex beberapa minggu yang lalu ASUS memberi kami apa yang kami harapkan: tablet gaya Transformer yang menjalankan Windows 8. Malah, ASUS memberi kami banyak pilihan sejauh tablet Windows 8 pergi. Dua yang kami minta adalah Tablet 600 dan Tablet 810 , masing-masing menjalankan Windows RT dan Windows 8. Mereka mempunyai tablet mandiri dengan papan kekunci keyboard / tetikus yang boleh ditanggalkan, memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia.ASUS bukan satu-satunya yang boleh membawa fleksibiliti seperti ini ke Windows 8. Acer menampakkan reka bentuk yang sama dengan Iconia W510 , seperti Samsung dan baru-baru ini, Microsoft. Dengan tablet Surface Microsoft sebenarnya melangkah lebih jauh dan cuba mengintegrasikan papan kekunci ke penutup ringan dan bukan dok luaran. Ia masih dapat dilihat sejauh mana pendekatan ini akan berfungsi, tetapi jelas ada trend untuk generasi pertama tablet Windows 8.

Kita tidak boleh melupakan apa yang bermula ini. Sama seperti Apple dengan iPhone…