Skip to main content

Kajian Samsung Galaxy S III - Variasi AT & T dan T-Mobile USA

Sebelum kita menyelidiki varian Galaxy S 3 Samsung untuk Amerika Syarikat (selepas itu SGS3), ia berbaloi untuk bercakap dengan cepat tentang berapa banyak pelancaran SGS3 di AS berbeza dari SGS2. Sejak mengumumkan SGS3 antarabangsa, ia hanya kurang dari satu setengah bulan, dan di sini kami dengan perisian dan perkakasan dan peranti yang disiapkan yang akan dipasang di rak runcit dan pengendali dalam masa seminggu. Apabila khabar angin mengenai SGS3 mula beredar, salah satu perkara yang paling bergema bagi saya ialah Samsung akan meletakkan banyak penekanan pada pelancaran Amerika Syarikat, dan secara mendadak menyempitkan jurang antara pengumuman dan ketersediaan. Apabila anda melihat kira-kira bulan dan separuh, dan bandingkan dengan pelancaran SGS2, yang bermula dengan pengumumannya di MWC dan dilancarkan di Amerika Syarikat pada bulan September dan Oktober.

Kajian Samsung Galaxy S III - Variasi AT & T dan T-Mobile USA
Kajian Samsung Galaxy S III - Variasi AT & T dan T-Mobile USA


Mengkaji variasi SGS3 USA lebih mudah pada masa ini, kerana semua peranti pada asasnya sama, kecuali antara muka udara. Mereka berkongsi dimensi, paparan, bateri, dan aksesori yang sama tepatnya. Dengan pengecualian antara muka udara tersebut, semua lima varian kapal dengan Snapdragon S4 MSM8960 SoC yang sama pada 1.5 GHz, 2 GB LPDDR2 RAM, 8 MP belakang menghadap kamera, dual band WiFi, Bluetooth 4.0, dan slot kad microSD. Satu-satunya perbezaan ialah sama ada anda mendapat satu dengan 16 atau 32 GB penyimpanan onboard, sesetengah perisian preloads, dan jalur yang sesuai dan antara muka selular untuk pembawa.

Saya tidak boleh menyatakan betapa besarnya itu untuk Samsung, sebagai kali pertama kita mempunyai sesuatu selain daripada penghantaran iPhone dalam bentuk yang hampir sama pada lima pembawa yang berbeza. Apabila anda melihat evolusi Galaxy S, anda dapat melihat berapa banyak Samsung telah membina ini semakin banyak setiap generasi untuk sampai ke tahap ini. Dengan Galaxy S, tiada penjenamaan atau penamaan yang konsisten di Amerika Syarikat - anda mempunyai varian seperti Vibrant, Captivate, Epic 4G, dan Fascinate. Dengan SGS2 Samsung memalsukan cara penjenamaan (semua varian adalah "Samsung Galaxy S 2" dan sesetengah akhiran tertentu pembawa) tetapi pada akhirnya mempunyai beberapa perbezaan dalam platform perkakasan (satu adalah Exynos 4210, kebanyakan adalah APQ8060). Dengan SGS3 Samsung kini telah menjilat penampilan luar dan faktor bentuk bateri (yang akan memupuk ekosistem aksesori yang besar), bahagian terakhir penjenamaan (semua varian hanya Samsung Galaxy S 3),


dan platform perkakasan itu sendiri (paparan sama, kamera, SoC, dll). Sudah jelas bahawa Samsung memahami nilai mempunyai mesej yang koheren dan pelancaran merentas pembawa. Beberapa minggu yang lalu, saya mempunyai peluang untuk bermain dengan asasnya semua varian SGS3 di NYC, dan mendapatkan penghargaan pertama untuk bagaimana perkara-perkara konsisten berada di seluruh barisan sekarang. Tanpa melihat penjenamaan di belakang telefon (ambil perhatian bahawa ia tidak di bahagian depan, sekali), secara harfiah tidak ada pemberhentian mati bahawa SGS3 adalah model Verizon, atau model T-Mobile, atau AT & T , atau model Sprint. Itu sahaja mengatakan cukup banyak. Sudah jelas bahawa Samsung memahami nilai mempunyai mesej yang koheren dan pelancaran merentas pembawa. Beberapa minggu yang lalu, saya mempunyai peluang untuk bermain dengan asasnya semua varian SGS3 di NYC, dan mendapatkan penghargaan pertama untuk bagaimana perkara-perkara konsisten berada di seluruh barisan sekarang. Tanpa melihat penjenamaan di belakang telefon (ambil perhatian bahawa ia tidak di bahagian depan, sekali), secara harfiah tidak ada pemberhentian mati bahawa SGS3 adalah model Verizon, atau model T-Mobile, atau AT & T , atau model Sprint. Itu sahaja mengatakan cukup banyak. Sudah jelas bahawa Samsung memahami nilai mempunyai mesej yang koheren dan pelancaran merentas pembawa. Beberapa minggu yang lalu, saya mempunyai peluang untuk bermain dengan


 asasnya semua varian SGS3 di NYC, dan mendapatkan penghargaan pertama untuk bagaimana perkara-perkara konsisten berada di seluruh barisan sekarang. Tanpa melihat penjenamaan di belakang telefon (ambil perhatian bahawa ia tidak di bahagian depan, sekali), secara harfiah tidak ada pemberhentian mati bahawa SGS3 adalah model Verizon, atau model T-Mobile, atau AT & T , atau model Sprint. Itu sahaja mengatakan cukup banyak. Tanpa melihat penjenamaan di belakang telefon (ambil perhatian bahawa ia tidak di bahagian depan, sekali), secara harfiah tidak ada pemberhentian mati bahawa SGS3 adalah model Verizon, atau model T-Mobile, atau AT & T , atau model Sprint. Itu sahaja mengatakan cukup banyak. Tanpa melihat penjenamaan di belakang telefon (ambil perhatian bahawa ia tidak di bahagian depan, sekali), secara harfiah tidak ada pemberhentian mati bahawa SGS3 adalah model Verizon, atau model T-Mobile, atau AT & T , atau model Sprint. Itu sahaja mengatakan cukup banyak.

Bagaimanapun, pada peranti itu sendiri. Saya telah mencontohi T-Mobile dan AT & T SGS3s oleh Samsung hanya beberapa hari yang lalu, dan telah bermain dengan mereka, penanda aras, dan hayat bateri menguji mereka tanpa henti. Sejak melihat SGS3 pada majlis pelancaran di London, saya harus mengakui bahawa reka bentuk telah berkembang dengan ketara.


Samsung mendakwa bahawa reka bentuk SGS3nya berasal daripada alam semulajadi, dan saya rasa anda mungkin dapat melihat sambungan antara peranti dengan bentuk keseluruhan yang sfera dan lengkung radius yang besar, dan bentuk sfera yang graviti mendorong badan-badan orbital menjadi wujud. Sama ada, evolusi yang jelas dari peranti SGS2 berasaskan APQ8060 yang kita lihat pada akhir pelancaran SGS2 seperti telefon bimbit T-Mobile SGS2 atau AT & T SGS2 Skyrocket - dan tidak sepatutnya menjadi kejutan besar.


Saya bermain dengan model putih di acara Unpacked 2012 yang pertama kalinya saya melihat SGS3, dan menetapkan kesan saya mengenai estetika berdasarkan warna itu. Samsung memastikan untuk mencuba kedua-dua warna untuk pelancaran - kerikil biru, dan putih. Oh, dan warna biru memang sama di semua 5 variasi. Selepas melihat kedua-duanya, saya harus mengakui saya lebih suka peranti biru kerikil, kerana ia mempunyai penampilan logam yang unik di cahaya yang betul yang pasti membezakannya.

Pembezaan terakhir ialah AT & T akan mendapat warna merah yang belum saya nampak sekarang, walaupun itu pada beberapa titik yang tidak diketahui pada masa akan datang musim panas ini. Buat masa ini, pilihan warna putih atau kerikil akan menjadi salah satu yang paling pelanggan akan dipaksa untuk membuat. Sama seperti peranti putih yang lain, kekecohan utama saya adalah walaupun warna menyembunyikan calar permukaan (sleeks) dan cap jari lebih baik, kotoran di permukaan menimbulkan bayang-bayang melalui kaca depan ke bawah putih, dan mudah dilihat di plastik belakang.

Samsung sebahagian besarnya membuat pilihan bahan yang sama dengan SGS3 kerana ia mempunyai telefon lain pada masa lalu, yang bermaksud eksterior plastik berkilat, berkilat sepenuhnya. Hasilnya adalah rasa sawit yang benar-benar merupakan kemunculan semula kepada Galaxy S atau Nexus S. Awal pilihan itu mungkin satu-satunya masalah saya yang sebenarnya dengan peranti keseluruhan, dan itu hasil daripada arah reka bentuk pengurangan berat badan oleh pasukan reka bentuk Samsung lebih daripada apa-apa lagi. Proses pemikiran adalah bahawa pelanggan menghargai peranti berat lebih ringan berbanding dengan yang lebih berat, pilihan bahan logam. Di samping itu, mengoptimumkan berat lebih ringan diterjemahkan kepada kurang tenaga berpotensi apabila jatuh dari ketinggian tertentu. Saya fikir ia benar-benar sah untuk Samsung membuat kes itu, tetapi saya masih mendapati diri saya berharap bahawa SGS3 telah menggunakan permukaan tekstur yang SGS2 lakukan untuk bahagian belakang, yang seolah-olah menghasilkan yang terbaik dari kedua-dua dunia. Saya berharap lebih banyak lagi bahawa peranti itu mempunyai rasa yang lebih unik seperti polikarbonat yang dilancarkan-bezak atau plasma-sputtered logam yang OEM lain telah pergi.

Perkara lain untuk dibicarakan adalah berapa lebih besar SGS3 dibandingkan dengan telefon lain, dan jawapannya benar-benar tidak jauh lebih besar daripada Galaxy Nexus. Malah, jika anda melihat jadual perbandingan di bawah, anda akan melihat bahawa kedua-dua 2 mm lebih luas dan 1 mm lebih tinggi daripada Galaxy Nexus, tetapi lebih nipis dan lebih ringan. Itu tidak buruk sama sekali memandangkan saiz paparan naik dari 4.65 "hingga 4.8" pepenjuru, dan saya percaya orang hanya memeriksa saiz paparan yang dijangkakan peranti yang dramatik lebih besar daripada SGS3 yang akhirnya menjadi.

Sebagai tambahan, saya rasa terlalu banyak masa telah dibelanjakan untuk membahaskan saiz paparan yang optimum. Jelas sekali terdapat dua faktor yang bermain di sini - paparan yang lebih besar adalah sesuatu yang secara langsung menarik kepada pembeli pasaran massa, tetapi pada masa yang sama terdapat terikat atas kepada saiz peranti secara keseluruhan untuk kesungguhan. Faktor yang sering ditinggalkan daripada kebanyakan perbincangan saiz paparan telefon pintar yang kebanyakan pembeli bukan saya (atau pembaca AnandTech) demografi, lelaki, 18-34, dan taksub dengan teknologi terkini dan terhebat. Terdapat penduduk yang semakin tua di Amerika Syarikat dengan penglihatan yang merendahkan, dan untuk mereka, paparan yang lebih besar menterjemahkan kepada prospek nilai sebenar. Saya dapati nota Galaxy sebagai bahagian atas peribadi saya untuk peranti yang boleh dipaksa untuk beberapa sebab, dan sejak SGS3 lebih kecil, saya tidak mempunyai masalah.

Penempatan butang pada SGS3 adalah tambang standard untuk telefon Samsung. Butang siap / kunci berada di bahagian atas sebelah kanan peranti, di mana ibu jari anda terletak jika dipegang di sebelah kanan, atau jari telunjuk untuk tangan kiri.

Terdapat dua mikrofon di SGS3, satu di bahagian atas kanan alur ibu jari untuk penutup bateri, satu di bahagian bawah hanya ke kanan microUSB. Ini digunakan untuk pembatalan bunyi bising ambien pada panggilan dan rakaman audio stereo untuk video sama seperti telefon lain yang banyak sekarang.

Mengelupas penutup bateri di luarnya dengan segera jelas berapa banyak ruang yang dibekalkan SGS3 kepada bateri, yang kini menjadi 7.98 watt-jam yang agak besar.

Samsung juga telah memasuki nominal 3.8V nominal (bertentangan dengan 3.7V) kimia bateri Lithium-ion, menyertai pangkat Motorola yang mula-mula menggunakan voltan yang lebih tinggi ini. Samsung terus menggunakan permukaan bateri sebagai tempat untuk mencari antena gegelung NFC. Cukup menarik hanya kiri dua pin pogo sewajarnya untuk menggunakan pengecas tanpa wayar (yang telah ditunjukkan Samsung), jadi saya menganggap perkakasan Samsung akan mematikan NFC semasa anda mempunyai pengecas induktif yang dipasang. Di bawah bateri ialah port microSIM, dan port microSD yang kini menampung sehingga 64 GB kad microSDXC. Di bahagian paling atas ialah gril speakerphone, kamera 8 MP, dan flash LED.

Di bahagian atas ke atas adalah (dari kiri ke kanan) pemberitahuan LED RGB, gril fon telinga, kedekatan dan sensor cahaya ambien, dan 1.9 MP depan menghadap kamera. Di bawah adalah penyatuan reka bentuk menarik yang lain untuk SGS3 - semua lima variasi USA termasuk skim tiga butang yang pada dasarnya hanya digunakan dalam telefon antarabangsa. Di sebelah kiri ialah menu, tengah adalah rumah, dan kanan kembali. Ini berbeza dengan tiga skema butang yang telah diadaptasi oleh HTC (belakang, rumah, dan tugas penukar) dan bermakna bahawa Samsung tidak perlu menggunakan butang menu pada skrin untuk aplikasi yang tidak sepenuhnya menyusut penggunaannya. Butang-butang ini hilang sepenuhnya apabila mereka tidak berseluar belakang, yang mengagumkan tetapi pada mulanya boleh mengelirukan untuk pengguna membiasakan diri dengan skema tiga butang. Secara peribadi.

Comments

Popular posts from this blog

Ulasan AMD Radeon HD 7970 GHz: Berjuang Untuk Mahkota Prestasi

Tiga bulan yang lalu NVIDIA melancarkan GeForce GTX 680 mereka untuk merasakan ulasan dan cadangan kapal editor, menuntut semula mahkota mereka untuk kad video GPU tunggal terpantas dalam proses itu. Dan untuk kali pertama dalam beberapa tahun NVIDIA tidak hanya mengalahkan AMD pada prestasi mentah, tetapi mereka mencapai trifecta suci penuh persaingan kad video - prestasi permainan yang lebih tinggi, penggunaan kuasa yang lebih rendah, dan harga yang lebih rendah.Akibatnya, untuk AMD pelancaran ini menandakan kedua-dua yang paling dekat dan paling jauh mereka pernah mengalahkan NVIDIA secara terang-terangan. Di satu pihak NVIDIA mengalahkan mereka dengan lebih daripada biasa dengan mencapai trifecta suci berbanding dengan memberi tumpuan kepada prestasi. Namun, sebaliknya apabila ia datang kepada prestasi mentah, AMD tidak pernah dekat ini. Di mana GTX 580 mengalahkan 6970 sebanyak 15% GTX 680 yang dipimpin oleh hanya 10%, dan bahkan kemudian kalah kepada 7970 pada beberapa permainan…

Kajian ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

Di Computex beberapa minggu yang lalu ASUS memberi kami apa yang kami harapkan: tablet gaya Transformer yang menjalankan Windows 8. Malah, ASUS memberi kami banyak pilihan sejauh tablet Windows 8 pergi. Dua yang kami minta adalah Tablet 600 dan Tablet 810 , masing-masing menjalankan Windows RT dan Windows 8. Mereka mempunyai tablet mandiri dengan papan kekunci keyboard / tetikus yang boleh ditanggalkan, memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia.ASUS bukan satu-satunya yang boleh membawa fleksibiliti seperti ini ke Windows 8. Acer menampakkan reka bentuk yang sama dengan Iconia W510 , seperti Samsung dan baru-baru ini, Microsoft. Dengan tablet Surface Microsoft sebenarnya melangkah lebih jauh dan cuba mengintegrasikan papan kekunci ke penutup ringan dan bukan dok luaran. Ia masih dapat dilihat sejauh mana pendekatan ini akan berfungsi, tetapi jelas ada trend untuk generasi pertama tablet Windows 8.

Kita tidak boleh melupakan apa yang bermula ini. Sama seperti Apple dengan iPhone…